onsdag den 11. december 2013

Dejligt botilbud for udviklingshæmmede voksne

I Nordjylland nær Hammer Bakker kan du, hvis du leder godt, finde en lille perle et godt stykke ude på landet hvor der bor 7 fantastiske mennesker.

Stedet hedder Nørreheden, og udover de 7 personer der bor på stedet, bor der også en masse dyr på de omkringliggende marker.

Vil man gerne finde frem til denne perle, skal man lede udenfor den lille landsby Ajstrup, som er beliggende mellem Tylstrup og Sulsted.

Når man bevæger sig rundt om Nørreheden kan man derfor se både køer, får, geder og høns, og hvis man er heldig kan man se et af de vilde rådyr, en ræv, en fasan eller andre af de vilde dyr som også holder til nær Nørreheden.

Nørrehedens dyr passes af beboerne på stedet der sammen med det pædagogiske personale blandt andet hjælper med at fodre og rengøre.

I løbet af foråret bliver den store køkkenhave klargjort til årets grønsagsdyrkning, så der bliver arbejdet med at fjerne ukrudt og gøde jorden inden de forskellige størrelser frø skal sås nænsomt.

Når grønsagerne i køkkenhaven er passet og plejet, så de har vokset sige store, bliver de hentet ind i køkkenet hvor beboerne sammen med botilbuddets madmor tilbereder dem.

Den flotte prydhave passes også af de beboere der lyster dette, og der hentes smukke blomster, grene, kastanjer og meget andet ind fra haven hele året rundt, som er med til at dekorere huset.

Til de kolde vinterdage skal Nørreheden varmes op, og derfor arbejder nogle af bostedets beboere med at fælde og kløve brænde så der kan fyres op og hygges omkring brændeovnen.

Til januar bliver der en ledig plads til en ny psykisk udviklingshæmmet beboer på Nørreheden. Derfor søger Nørreheden nu efter en ny medbeboer der vil være med til at leve og bo sammen med de øvrige beboere og personalet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar